Vloerverwarming

Verwarming van de vloer, is een manier om een ruimte te verwarmen door middel van een netwerk van leidingen onder de vloer. De leidingen kunnen worden gevuld met warme lucht of vloeistof, zoals water of een speciale verwarmingsvloeistof. De warmte wordt op deze manier gelijkmatig verspreid over de vloer, waardoor de ruimte comfortabel en aangenaam wordt verwarmd. Lees altijd de gebruiksaanwijzing vloerverwarming unit

Er zijn verschillende soorten onder vloerverwarming, afhankelijk van het type vloer en de gewenste verwarmingsmethode. Zo kan er worden gekozen voor elektrische verwarming, waarbij elektrische leidingen onder de vloer worden gelegd, of voor een hydraulische verwarming, waarbij warm water door de leidingen wordt gepompt. Ook kun je kiezen voor een droge of natte installatie, afhankelijk van of je de leidingen in de vloer wilt verwerken of boven de vloer wilt laten lopen.

Voordelen van vloerverwarming zijn onder andere het gelijkmatige verwarmen van de ruimte, het lage geluidsniveau en het feit dat de verwarming niet in de weg zit. Bovendien kan onder vloer verwarming energie-efficiënter zijn dan andere verwarmingsmethoden, omdat de warmte langzaam wordt vrijgegeven en de luchtcirculatie in de ruimte verbeterd wordt. Nadelen zijn onder andere de hogere aanschaf- en installatiekosten en het feit dat vloerverwarming niet altijd geschikt is voor alle soorten vloeren. Het meest geschikt zijn vloeren van keramische vloertegels. Deze geven de warmte van de vloerverwarming het beste door.