Tegelvloeren

Wat is een tegelvloer? Tegelvloeren, ook wel plavuizen genoemd zijn er in allerlei afmetingen en verschillende soorten type vloertegels. Vloertegels zijn verkrijgbaar in alle mogelijke uitvoeringen en geschikt voor zowel binnen als buiten toepassingen. Daarnaast zijn vloertegels goed te combineren met vloerverwarming waarmee het hoogst mogelijke rendement kan worden bereikt.

Keramische tegelvloeren

Vloertegels met keramische eigenschappen zijn uitermate geschikt voor het doorgeven van warmte. Hierdoor zijn deze type tegelvloeren erg geschikt in combinatie met vloerverwarming. Dit is een efficiënte vorm van verwarming en gebeurt tevens op een energiebesparende wijze. Verder zijn alle uitvoeringen van keramische vloertegels enorm sterk en onderhoudsvrij. Tegelvloeren zijn slijtvast en zijn daarnaast eenvoudig schoon te houden.

Verschillende Patronen

Keramische tegelvloeren in houtlook worden ook gelegd in een ‘Hongaarse punt’ of  in ‘visgraat’ patroon. Dit zijn elegante patronen die vroeger bijvoorbeeld voorkwamen in herenhuizen. Door dit imago straalt dit type vloer een zekere luxe en klasse uit die veel wordt toegepast bij keramische houtlook vloertegels. Het is hedendaags goed toepasbaar voor allerlei soorten uitstralingen. Van modern tot landelijk en industrieel tot vintage. Het voordeel is een lange levensduur en een onderhoudsvriendelijke vloer.

Het zelf leggen van een tegelvloer

Een tegelvloer leggen vergt veel kennis over verschillende onderwerpen om een mooi resultaat te kunnen behalen. Zo dient u de juist tegellijm te gebruiken, voegmiddelen, voorstrijk en voorbehandelingen. Ook moet er rekening worden gehouden met snijverlies en de volgorde waarin u alle werkzaamheden uitvoert. Mede hierom adviseren wij altijd een professional in te schakelen om een langdurig en mooi resultaat te kunnen behalen. Er zijn veel verschillende soorten gereedschappen nodig om een tegelvloer te kunnen leggen. Denk aan snijplanken, lijmkammen, zaagmachine met diverse bouwmaterialen en meer. Bij het leggen van een tegelvloer is de afwerking van groot belang. De laatste loodjes zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor de afwerking en looks van uw vloer. Daarom is het van belang dat u  bij het leggen van een tegelvloer zich goed laat voorlichten.

Tegelcity heeft ruim 28 jaar ervaring met het plaatsen van tegelvloeren en kunnen u van alle mogelijke informatie voorzien.