Waarom Tegelcity?

Ontdek bij Tegelcity de voordelen van onder andere stenen vloertegels. Het heeft een warme uitstraling en daarnaast zijn tegelvloren erg duurzaam, hygiénisch en vergt weinig onderhoud. In combinatie met vloerverwarming en uw favoriete tegels is de duurzaamheid en het comfort uitstekend (alle merken bij ons leverbaar). Tegelcity regelt alle soorten werkzaamheden welke het plaatsen van een plavuizen/tegelvloer met zich meebrengt.
Zoals:

 Het maken van uw vloerverwarming.
✓ Het egaliseren/smeren van een zandcement afwerkvloer indien ondervloer niet egaal is.
✓ Het betegelen van uw vloer.
✓ Natuurlijk doen we dit tegen de scherpste tarieven!

Vraag een vrijblijvende offerte of vergelijkingscheck bij ons op en u merkt het verschil!!
Vloertegels / tegelvloeren zijn er in vele verschillende uitvoeringen en merken maar Tegelcity biedt u de beste prijs!

Korte opsomming van ons aanbod (700+ verschillende tegels)
Keramische tegels

Keramische vloertegels worden ook wel plavuizen genoemd. Ze zijn verkrijgbaar in twee varianten: geglazuurd en ongeglazuurd. Voor de woonkamer en druk belopen delen als hal en keuken kun je het best tegels uit slijtgroep 5 gebruiken, in de badkamer kun je toe met tegels uit slijtgroep 3 of 4. Keramische houtlook vloertegels zijn de laatste jaren steeds sterker geworden. Ze worden gemaakt als look-a-like van natuursteen of hout: bijna niet van echt te onderscheiden.

Porcellanato

Gres porcellanato is de naam voor plavuizen of keramische vloertegels, gemaakt van kleipasta die door-en-door gebakken is op zeer hoge temperatuur. Ze zijn sterk, compact en niet poreus. Keihard, krasbestendig en daarom extreem duurzaam.

Verschillende afwerkingen

Passend bij de diverse woonstijlen zijn de verschillende manieren van afwerking van natuursteen. Glanzend gepolijst voor een klassiek, rijk effect of een design-interieur, gezoet voor een neutrale sfeer, getrommeld voor in een landelijke woonstijl, gezandstraald voor een industriële omgeving.

Installatie Tegelvloeren

Tegelvloeren kunnen op diversen wijzen worden gelegd. In grote lijnen komt het neer op:

Verlijmen
Leggen in midbed / dikbedlijm
De ondergrond bepaalt vaak de wijze van leggen.

Verlijmen van vloertegels

Is de vloer voldoende vlak, dan kunnen tegels normaliter worden verlijmd. Deze wijze van leggen wordt ook nog het meest toegepast.
Is de tegelvloer niet voldoende vlak dan kunnen tegels wellicht verlijmd worden met een midbed / dikbedlijm. Deze lijm wordt met een grotere vertanding aangebracht, blijft hoger opstaan en maakt het mogelijk om tegels te corrigeren.
De mogelijkheid is ook aanwezig dat een vloer dusdanig ongelijk is dat deze uitgevlakt dient te worden. Hierna kan de vloer alsnog verlijmd worden. Het is daarom van belang de ondervloer voor aanvang te controleren om misverstanden te voorkomen.

vloertegels