Tegelcity vloerverwarming. Alleen het beste onder uw vloer

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming. De voordelen zijn dan ook zeer duidelijk. Vloerverwarming geeft in de eerste plaats de meest gelijkmatige en behaaglijke warmte.
Uit onderzoek is gebleken dat de ideale ruimtetemperatuur bij vloerverwarming één tot twee graden celsius lager ligt dan bij andere verwarmingssystemen.
Eén graad lager vermindert het energie verbruik al met vijf tot zes procent! Bovendien is vloerverwarming een zogenaamde Laag temperatuur Verwarmingssysteem (LTV).

vloerverwarming infrezen

Dit betekent dat het toegepast kan worden bij installaties die uitgaan van een aanvoer temperatuur die lager is dan 55°C.
HR-ketels halen bijvoorbeeld alleen hun hoge rendement als zij niet boven deze aanvoertemperatuur komen.
Warmtepompen, zonneboilers en andere alternatieve warmte opwekkers zijn zelfs nauwelijks toe te passen als er temperaturen boven de 55°C nodig zijn en gaan bovendien beter presteren als de gewenste aanvoertemperatuur nog verder kan dalen.Aangezien dit soort verwarmingsinstallaties in de toekomst steeds meer toepast zal gaan worden, zijn wij ervan overtuigd dat vloerverwarming de toekomst heeft.